Fav 0
0034600293795 menu
  • Nederlands
  • English

Heeft u de knoop doorgehakt en gaat het eindelijk gebeuren; emigreren naar Spanje? Het is dan natuurlijk belangrijk dat u alles tot in de puntjes voorbereidt. Gaat u bijvoorbeeld een huis kopen in Spanje? Waar in Spanje wilt u gaan wonen? Kent u de taal al een heeft u al een baan, of begint u misschien wel uw eigen bedrijf in Spanje? In dit artikel vatten we samen wat u moet weten en regelen om naar Spanje te kunnen emigreren, zodat u goed voorbereid bent. 

Emigreren naar spanje: wat moet u regelen? 

Als u gaat emigreren naar spanje, moet u heel wat regelen. Een van de belangrijkste zaken om te regelen is natuurlijk een woning. U kunt bijvoorbeeld een woning huren, maar het is ook mogelijk om een woning in Spanje te kopen. Daarvoor neemt u contact op met Villa Nova Real Estate. Wij zijn namelijk een Nederlandse makelaar in Spanje, waardoor het voor u erg makkelijk wordt om een woning te regelen. Al het contact is in het Nederlands en wij regelen alles hier in Spanje. Ideaal! Daarnaast zijn er nog meer zaken die u moet regelen als u naar Spanje wilt emigreren. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Het invoeren van uw auto. U wilt misschien wel uw eigen auto meenemen naar Spanje. Dat is zeker mogelijk. U kunt gemakkelijk uw eigen auto in Spanje invoeren via verschillende websites. Even googlen en het is zo geregeld!
  • Begin alvast met Spaans leren! Het kan zeker geen kwaad om, al voordat u naar Spanje emigreert, te beginnen met het leren van de taal. Zo kunt u zich straks beter verstaanbaar maken in Spanje; want daar spreken ze niet goed of graag Engels. 
  • Verdiep u in de Spaanse cultuur. De gehele mentaliteit (mañana mañana) is anders dan in Nederland. Bent u zelf van uur en tijd? Dan is het verstandig om dit alvast een beetje te laten gaan. De openingstijden van winkels in Spanje is ook anders dan dat u in Nederland gewend bent en er zijn een stuk meer feesten en evenementen!

zwembad-spanje                villa-spanje3

Een baan regelen of bedrijf starten in Spanje

Naast het regelen van een woning, is werk natuurlijk ook erg belangrijk om uw emigratie naar Spanje succesvol te laten verlopen. Wellicht is uw werk wel de reden dat u naar Spanje emigreert; in dat geval hoeft u natuurlijk niets te regelen. Gaat u een eigen bedrijf starten in Spanje of neemt u een bestaand bedrijf over? Dan is het handig om een contactpersoon in Spanje te hebben die precies weet wat hier de regels over zijn. 

Wanneer u nog op zoek bent naar een baan in Spanje, kunt u zich alvast verdiepen in hoe het eraan toe gaat op de Spaanse werkvloer. Het is dan bijvoorbeeld ook verstandig om u in te schrijven bij een Nederlands uitzendbureau in Spanje, zo kunt u makkelijk contact leggen en op zoek gaan naar een baan in Spanje. 

Inschrijven in Spanje

Wanneer u gaat emigreren naar Spanje, moet u zich in de gemeente waar u in Nederland woont uitschrijven en inschrijven in Spanje. Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk een NIE_nummer hebt; een Spaans identificatienummer die u nodig hebt bij het kopen van een huis, inschrijving bij de gemeente, het openen van een bankrekening en meer. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de Spaanse overheid.

Interesse? Neem dan contact op!

Hoe moet ik verhuizen naar Spanje? 

Als u eenmaal een woning en werk geregeld hebt, is het tijd om de verhuizing te regelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Natuurlijk kunt u zelf een vrachtwagentje regelen en met uw inboedel naar Spanje vertrekken, maar de meeste mensen kiezen ervoor om een verhuisbedrijf in de arm te nemen dat ook internationale verhuizingen doet. Zo kunt u waarschijnlijk zelf, met het hoognodige aan spullen, naar Spanje vliegen. Het verhuisbedrijf zorgt er dan voor dat uw spullen later ook arriveren; over de weg of via het vliegtuig. Het is belangrijk om op tijd offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken, zodat u het verhuisbedrijf vindt dat geheel aansluit bij uw wensen. 

Wat kost emigreren naar Spanje? 

Wat emigreren naar Spanje precies kost, is natuurlijk per situatie verschillend. Een van de grootste kostenposten is het verhuisbedrijf. Het is daarom dus echt verstandig om verschillende offertes aan te vragen en te vergelijken, zodat u met het juiste verhuisbedrijf in zee gaat. De kosten hiervan zijn natuurlijk afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden en de hoeveelheid die vervoerd moet worden.