Fav 0
0034600293795 menu
  • Nederlands
  • English

Het leven van een makelaar in Zuid-Spanje, hoe ziet dat er momenteel uit? 

Waar krijgt een makelaar in Zuid-Spanje allemaal mee te maken en hoe ziet het leven van zo’n makelaar eruit? Onze Malaga- en kustspecialist Willem Bruins vertelt jullie meer over wat hij zoal doet op een dag als makelaar in Spanje en wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in de makelaarsbranche. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Voorstellen

In dit artikel gaan we kijken naar wat Willem Bruins allemaal doet als makelaar in Zuid-Spanje. Willem is 55 jaar en hij heeft al ruim 16 jaar zijn eigen makelaarskantoor aan de Costa del Sol, Alhaurín el Grande. Inmiddels hebben ze bij het makelaarskantoor ‘Villa Nova Real Estate’ diverse specialismen op huizengebied zoals de nieuwbouw omgeving Malaga en Marbella en woningen in het binnenland en aan de kust. Bij Villa Nova Real Estate hebben we een heel leuk team met enthousiaste mensen die graag op pad gaan met de potentiële kopers.

Veranderingen sinds de coronacrisis

Willem Bruins heeft zelf de crisis in 2008 meegemaakt en nu ook de coronacrisis. Hij geeft aan dat de makelaarsbranche ook de nodige gevolgen van de coronacrisis heeft ondervonden. Verschillende landen hebben een negatief reisadvies gekregen en sommige zelfs een reisverbod. Dit betekent dus dat er veel minder mensen zijn die de stap kunnen nemen om te gaan zoeken naar een tweede huis in Spanje. Willem Bruins geeft ook aan dat er dus minder Nederlanders huizen komen bezichtigen tijdens de coronacrisis als daarvoor.

Willem makelaar Costa del Sol

Meer potentiële Spaanse kopers

Bij Villa Nova Real Estate merken we dat er steeds meer Spanjaarden op zoek zijn gegaan naar een huis in het binnenland oftewel ‘de Campo’. Doordat ze lang nergens naartoe konden en met hun gezin in een appartement in de stad zaten, heeft dit wat veranderingen in de markt teweeg gebracht. De buitenlucht en de ruimte zijn goed voor mensen en vandaar dat er veel Spanjaarden op zoek zijn gegaan naar een tweede huis in Spanje waar ze meer ruimte hebben.

Virtuele bezichtigingen 

Toch blijven er ondanks alles nog veel Nederlanders en Belgen die wel een huis willen bezichtigen in Spanje. Hier hebben wij iets op gevonden namelijk; virtuele tours door de woningen die bij ons te koop staan. Voor ons is dit ook weer een hele leuke en nieuwe manier van werken. We bekijken nu dagelijks meerdere woningen online met onze klanten zodat zij een goede indruk krijgen van wat er op dit moment beschikbaar is. Het werkt zelf zo goed dat het al een aantal keren is voorgekomen dat er bij interesse een reservering geplaatst is op een woning. In de tussentijd werden dan de juridische en legale checks uitgevoerd in Spanje. Daarna konden de kopers een vlucht nemen om zelf te komen kijken naar het huis. Meestal waren dit kopers die graag willen investeren in een huis of appartement met een goed rendement. Want eerlijk is eerlijk, de locatie en het gevoel wat je bij een woning hebt, zijn ook heel erg belangrijk als je er zelf wilt gaan wonen. 


Heb jij ook interesse in een virtuele bezichtiging of heb jij nog vragen voor ons? Laat het ons dan weten door te mailen naar [email protected]. Wij helpen je graag verder!