Fav 0
0034600293795 menu
 • Nederlands
 • English

Heeft u er altijd al over gedroomd om een vakantiehuis in Andalusië te kopen of om er misschien zelfs te gaan wonen? Bij Villa Nova Real Estate kunt u terecht voor het kopen van een huis in Andalusië. Wij zijn dan ook helemaal gek op deze prachtige regio in Zuid Spanje. In deze blog vertellen we u graag alles over Andalusië.

Hoe lang is Andalusië vliegen? 

Andalusië is een gebied in Zuid Spanje, dus het is natuurlijk afhankelijk van de plaats waar u naartoe vliegt. Vliegt u naar Granada, dan bent u ongeveer 2 uur vliegtijd kwijt. Naar Malaga en Sevilla bent u ongeveer 2,5 uur à 2 uur en 45 minuten vliegtijd kwijt. 

Wat te doen in Andalusië?

Dus na twee tot drie uur vliegen bent u aangekomen in een prachtige plek in Andalusië. Wat is er dan allemaal te doen? Wat zijn leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Andalusië? Het is natuurlijk een erg groot gebied, dus we kunnen niet alles uitlichten, maar we komen vast een heel eind. 

Witte dorpjes in Andalusië

Andalusië staat bekend om haar witte dorpjes, die hier ook wel Pueblos Blancos genoemd worden. U heeft vast wel eens gelezen over de witte dorpjes route. Dit is een route die u naar alle witte dorpjes in Andalusië leidt. Natuurlijk kunt u ook uw eigen plan trekken! Ga dan in ieder geval naar Mijas Pueblo. Vanuit daar is het zeker de

De mooiste steden van Andalusië

Heeft u de dorpjes wel gezien en wilt u het echte stadsleven van Andalusië eens ontdekken, dan zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. Een van de bekendste steden en tegelijk ook een van de bekendste badplaatsen is natuurlijk Malaga. Daar kunt u heerlijk genieten aan het strand en aan gezellige haven en boulevard. Daarnaast kunt u zich ook uitstekend vermaken in de andere steden van Andalusië:

 • Cadiz. Deze stad is een stuk minder toeristisch, maar daarom niet minder mooi of gezellig!
 • Cordoba. Deze stad heeft iets magisch en heeft duidelijke Noord-Afrikaanse invloeden. 
 • Fuengirola. Een geweldige stad met een prachtig strand en natuurlijk de Paseo Maritimo.
 • Granada. In deze stad vindt u prachtige invloeden uit de Moorse cultuur en vormt samen met Cordoba en Sevilla de gouden driehoek.
 • Jerez de la Frontera. Deze stad staat bekend om zijn Sherry! Ook staan er prachtige kathedralen, tuinen en forten. 
 • Ronda. Wanneer u niet voor het strand gaat, maar voor de bergen, gaat u naar Ronda!
 • Sevilla is natuurlijk een grote, bekende stad in Andalusië, met prachtige kleine kleurrijke straatjes.

Bezienswaardigheden in Andalusië

Naast bovenstaande Pueblos Blancos en steden als Malaga, Sevilla en Ronda, zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Andalusië!

 • Bezoek de paleizen van Andalusië. Zuid-Europa heeft een belangrijke rol gespeeld in de Islamitische wereld, waardoor wij nu de prachtige Moorse paleizen kunnen bekijken. 
 • Zoek de hoogte op in de Sierra Nevada! In de winter ligt er zelfs sneeuw en kan er geskied worden. In de zomer kunt u er heerlijk wandelen en fietsen.
 • Straat van Gibraltar. Dit is een zeer belangrijke plek in de wereld en veel meer dan de doorgang van water tussen Afrika en Europa. Vanaf de toren van Castillo de Guzman kunt u zelfs Marokko zien, wat maar 14 kilometer verderop ligt.

Eten en drinken in Andalusië

In Andalusië kunt u heerlijk eten en drinken. Het draait daar om genieten op het terras, tot in de late uurtjes en in de heerlijk warme zon. Bent u in Malaga, probeer dan eens de lokale specialiteit Espetos de Sardinas, gegrilde sardientjes. Daarnaast komt ook gazpacho, de koude soep, uit Andalusië. Andere typische gerechten zijn de pescaito frito (gefrituurde vis), natuurlijk de Iberische serranoham en gekookte garnalen. Drankje erbij? Dan gaat u natuurlijk voor een lekkere vino (wijn), sherry uit Jerez de la Frontera, cava als u iets te vieren heeft, of een lekkere sangria of tinto de verano op het terras. Of natuurlijk gewoon een cerveza! 

Het weer in Andalusië

Andalusië staat natuurlijk bekend om het warme weer! Gemiddeld heeft Andalusië zo’n 3000 zonuren per jaar, waar in Nederland maar ongeveer 1500 uur per jaar de zon schijnt. De gemiddelde temperatuur varieert er tussen 15 graden in februari tot 40 graden in augustus. Ook wanneer de temperatuur meer richting die 15 graden gaat, is het vaak heerlijk toeven in Andalusië omdat de zon zo’n enorme kracht heeft. 

Uitgaan in Andalusië

Uitgaan in Spanje, en zeker in Andalusië, is heel anders dan wat u gewend bent in Nederland. De avond begint op het terras. Men eet hier natuurlijk een stuk later dan in Nederland, in Spanje wordt er eigenlijk niet voor 21.00 uur gedineerd. Daarna drinken we nog wat drankjes op het terras en ontstaat vaak op straat het feest. Maar u vindt er ook echte discotheken waar u tot de late uurtjes door kan. U kunt kiezen voor een gezellige kroeg waar live muziek is, of een luxe discotheek waar u vooral chique gekleed naartoe gaat. De mogelijkheden zijn eindeloos!